Reactie

Dessers kan 'slechte nacht' eindelijk achter zich laten: 'Heb ik last van gehad'

Dessers kan 'slechte nacht' eindelijk achter zich laten: 'Heb ik last van gehad'

31-10-2021 15:07

Cyriel Dessers is blij en opgelucht na zijn glansrol in de stadsderby tussen Feyenoord en Sparta. De Belgische invaller schoot zijn ploeg in de blessuretijd naar de overwinning. En dat had hij nodig.

Feyenoord kwam twee weken geleden niet verder dan een gelijkspel tegen RKC Waalwijk (2-2) en dat trok Dessers zich aan: de aanvaller miste een aantal grote kansen. "Na RKC heb ik wel een slechte nacht gehad, kan ik wel zeggen", vertelt hij aan ESPN. Daar heb ik wel twee, drie dagen last van gehad. Als je voor de eerste keer start voor Feyenoord in De Kuip, dan wil je het heel graag laten zien. Als je dan een belangrijke kans mist op het einde, voel je je wel even slecht."

"Maar daarna heb ik de knop omgezet", vervolgt Dessers. "Het is ook wel het leven en het lot van een spits. Je moet gewoon klaar zijn om te zorgen dat die volgende belangrijke kans wel hangt. Vandaag valt hij dan voor mijn voeten, en ik denk dat ik hem goed binnenschiet. Ik heb mezelf niet naar beneden laten brengen. Dit is een heerlijk gevoel." Met het label 'supersub' heeft Dessers echter niet zoveel. "Dat wil ik liever niet."