Breaking news

'Botman-transfer bereikt afrondende fase: Newcastle komt met definitief bod'

'Botman-transfer bereikt afrondende fase: Newcastle komt met definitief bod'

24-06-2022 20:35 Laatste update: 20:39
2

Sven Botman is dichtbij een overstap naar Newcastle United, dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Engelsen hopen de Nederlandse verdediger met een gigantisch bedrag los te weken bij Lille OSC.

Dat Botman vertrekt bij Lille deze zomer lijkt onvermijdelijk. In de wandelgangen klinkt zijn naam voortdurend en AC Milan en Newcastle United zouden verregaande interesse hebben. Nu meldt Romano dat laatstgenoemde club heel ver wil gaan voor de 22-jarige ex-Ajacied. Naar verluidt komen de Engelsen met een definitief bod van veertig miljoen euro voor Botman. Newcastle is het contract voor de Nederlandse verdediger al klaar aan het maken.

Botman maakt er geen geheim van dat hij wil vertrekken bij Lille. Recent gaf hij dit nog aan in een interview bij ESPN. "Het is gewoon een belangrijk moment voor mij, dus bijna iedere dag hoor ik wel iets hierover. Dingen zijn in progressie en ik hoop dat er voor de start van de voorbereiding meer duidelijkheid is", besloot hij het interview met een veelzeggende glimlach.