Nieuws

'Janmaat roept zijn carrière tot halt, maar wordt technisch manager bij ADO'

'Janmaat roept zijn carrière tot halt, maar wordt technisch manager bij ADO'

21-06-2022 20:00 Laatste update: 22-06-2022 11:18

Het was al even de vraag of Daryl Janmaat door zou gaan bij ADO Den Haag, maar dinsdag is duidelijk geworden dat hij daar blijft. Geheel tegen de verwachting in gaat dit niet als voetballer gebeuren, maar als technisch manager, meldt Omroep West.

Janmaat hangt zijn voetbalschoenen dus aan de wilgen. De Leidschendammer kampte de afgelopen seizoenen met het nodige blessureleed aan de knieën, en nu blijkt dat het genoeg is geweest. Toch krijgt de verdediger de kans van ADO om actief te blijven in het voetbal.

Janmaat mag zich opmaken voor de functie als technisch manager. Samen met algemeen directeur Edwin Reijntjes en Ignacio Beristain wordt hij verantwoordelijk voor het beleid op voetbalgebied.

Janmaat kwam heeft een imposante loopbaan achter de rug. De verdediger kwam uit voor ADO, sc Heerenveen, Feyenoord, Newcastle United, Watford en daarna opnieuw voor ADO. Ook in het Nederlands elftal heeft Janmaat zijn waarde bewezen. De rechtsback kwam tot 34 interlands en speelde een belangrijke rol op het WK in 2014.