Transfernieuws

Heerenveen pikt 'veelzijdige en dynamische speler' op bij degradant Willem II

Heerenveen pikt 'veelzijdige en dynamische speler' op bij degradant Willem II

21-06-2022 11:07 Laatste update: 11:17

Sc Heerenveen heeft zich versterkt met Mats Köhlert. De Duitse aanvaller komt transfervrij over van degradant Willem II en tekent tot medio 2025 in Friesland.

Köhlert was sinds 2019 actief in Tilburg en kwam daar negen keer tot scoren in 98 wedstrijden. "We zijn heel blij dat we Mats kunnen presenteren als nieuwste aanwinst", reageert technisch manager Ferry de Haan op de komst van Köhlert. "Met hem halen we een veelzijdige en dynamische speler in huis die op meerdere posities goed uit de voeten kan. Mats is uit het juiste hout gesneden en beschikt over de kwaliteit en mentaliteit die passen bij sc Heerenveen."

Köhlert heeft zin in zijn nieuwe avontuur maar vindt het lastig om afscheid te nemen van Willem II. 'Tilburg, Willem II, ik kan niet onder woorden brengen wat de laatste drie jaar bij deze club voor mij betekenden. Om op het veld te staan met jullie achter ons, ongeacht de situatie, was een ongelooflijk gevoel dat ik nooit zal vergeten of niemand van me kan afnemen', schrijft hij op Instagram.