Nieuws

'PSG geeft 25 miljoen uit aan trainerswissel en haalt Nice-trainer naar de club'

'PSG geeft 25 miljoen uit aan trainerswissel en haalt Nice-trainer naar de club'

21-06-2022 08:30

Christophe Galtier is dicht bij een akkoord met Paris Saint-Germain. De trainer zal OGC Nice verruilen voor de Parijse club en zal de taken van Mauricio Pochettino overnemen in de Franse hoofdstad. Bij de overstap is alles bij elkaar opgeteld bijna 25 miljoen euro gemoeid. 

Dat meldt L'Équipe. Het contract van Galtier loopt nog twee jaar door bij Nice, waardoor een afkoopsom van bijna tien miljoen euro noodzakelijk is. Daarnaast krijgt de vertrekkende Mauricio Pochettino een vertrekpremie van vijftien miljoen euro. De kosten lopen daarom hoog op voor PSG bij de vermeende trainerswissel. Zinedine Zidane stond ook lang op de kandidatenlijst van de Parijse club.

Galtier werd in 2021 landskampioen met Lille OSC en vertrok daarna naar Nice, waarin de trainer Nederlanders Justin Kluivert, Calvin Stengs en Pablo Rosario onder zijn hoede nam. PSG begint op 4 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar zal volgens de krant ruim voor die tijd een nieuwe trainer hebben aangesteld.

Het huwelijk tussen Pochettino en PSG is geen gelukkige gebleken: de Argentijn deed het goed bij Tottenham Hotspur, met een finaleplek in de Champions League als grootste prestatie, maar in Parijs bleven de verwachte Europese successen uit. Pochettino won met PSG onder meer de landstitel, de beker en de Super Cup.