Transfernieuws

AZ troeft onder meer Feyenoord af en rondt transfer Zweeds toptalent af

AZ troeft onder meer Feyenoord af en rondt transfer Zweeds toptalent af

17-06-2022 17:31 Laatste update: 18:11

AZ heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt door Mayckel Lahdo aan zich te binden. Het negentienjarige talent uit Zweden wordt gekocht van Hammarby IF uit zijn vaderland.

De multifunctionele aanvaller - hij is zowel op de rechter- als linkerflank inzetbaar - geldt in eigen land als grote belofte. Er was volgens diverse media interesse van zowel Feyenoord, sc Heerenveen als FC Groningen, alhoewel hij pas in april zijn debuut maakte in het profvoetbal. De keuze van Lahdo is dus op AZ gevallen. 

Zakaria Aboukhlal lijkt te verkassen naar Toulouse, waar Kamal Sowah is teruggekeerd naar Club Brugge. Voor Jesper Karlsson bestaat na een ijzersterk seizoen de nodige belangstelling, waardoor de aankoop Pascal Jansen voorin weer wat meer opties biedt. "Ik kijk ernaar uit om te beginnen en alle spelers te ontmoeten", reageert Lahdo via de site. "AZ is een mooie club. Ik houd van Nederland en het voetbal dat hier gespeeld wordt. Ik wil dit seizoen zoveel wedstrijden als mogelijk spelen en veel leren."

Het contract van de Zweed liep bij Hammarby IF nog tot het einde van dit kalenderjaar, waardoor er een transfersom op tafel moest komen. Volgens Voetbal International wordt er 600.000 euro voor hem betaald, alhoewel de clubs niets loslaten over een bedrag. Na Mees de Wit (PEC Zwolle) is Lahdo de tweede grote aanwinst van de transferperiode.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!