Nieuws

Sparta kondigt oude bekende aan als nieuwe hoofdsponsor en vernieuwt samenwerking

Sparta kondigt oude bekende aan als nieuwe hoofdsponsor en vernieuwt samenwerking

17-06-2022 12:15 Laatste update: 12:35

Sparta Rotterdam heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Goudse Verzekeringen is de komende drie seizoenen verbonden met de Rotterdamse club als hoofdsponsor en prijkte al tussen 1996 en 2002 op het shirt van de Kasteelheren. 

Sparta maakt dat vrijdagmiddag via de officiële kanalen bekend. Algemeen directeur Manfred Laros is enorm trots op de vernieuwde samenwerking met de maatschappij. "De Goudse keert vanaf komend seizoen als hoofdsponsor terug op het shirt van Sparta. We maken flinke stappen om het fundament onder de club verder te verstevigen en met De Goudse als belangrijkste partner kunnen we daar nu met des te meer kracht aan verder bouwen", valt te lezen op de clubwebsite

Bestuursvoorzitter van De Goudse, Geert Bouwmeester, spreekt van een 'historische band' tussen de twee partijen die vernieuwd is. "We voelen veel verwantschap. Sparta is een club met historie en traditie die zich al heel lang in de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal weet te handhaven en als ze in de eerste divisie belanden altijd weer terug weet te keren. Strijdlust, verantwoordelijkheid nemen, je eigen weg durven gaan, daar herkennen we ons in, als bijna honderdjarig, onafhankelijk familiebedrijf."

Bouwmeester kan het niet laten om de twee partijen te vergelijken. "Sparta bokst op tegen ploegen als Feyenoord, Ajax en PSV, wij zijn de ‘luis in de pels’ voor partijen als Nationale Nederlanden, ASR en Achmea."