Nieuws

'Shakhtar-verblijf blijft tot half jaar beperkt voor Neres: Portugal-transfer'

'Shakhtar-verblijf blijft tot half jaar beperkt voor Neres: Portugal-transfer'

15-06-2022 13:34
1

De toekomst van David Neres ligt in Portugal. De aanvaller tekent op korte termijn een contract bij Benfica, meldt O Jogo. Bij die club staat voormalig PSV-trainer Roger Schmidt aan het roer, die in het verleden al liet doorsijpelen een hoge pet van de Braziliaanse aanvaller op te hebben.

Naar verluidt was de Portugese grootmacht niet de enige club met interesse voor de oud-Ajacied. Onder meer Juventus zou ook geïnteresseerd zijn geweest in de buitenspeler. Begin januari verliet hij Amsterdam nog voor twaalf miljoen euro voor een avontuur bij Shakhtar Donetsk. Door de Russische annexatie van delen van Oekraïne, speelde hij geen minuut. Neres zou met landgenoten Felipe Morato, Lucas Veríssimo en Éverton gesproken hebben, die allen actief zijn bij De Adelaars. Laatstgenoemde moet door de aanstaande komst van vleugelaanvaller vertrekken: Flamengo gaat naar alle waarschijnlijkheid met hem aan de haal.

De transfersom voor Neres is 'laag' en dat heeft alles te maken met Pedrinho. Hij werd in 2021 voor achttien miljoen euro verkocht aan Shakhtar, maar Benfica zou volgens O Jogo nog maar drie miljoen euro van dat bedrag ontvangen hebben. Mogelijk vinden de clubs een oplossing met de transfer van de voormalig Ajacied. De aanvaller snakt ernaar zijn carrière nieuw leven in te blazen, na al ruim een half jaar niet meer te hebben gevoetbald. In Brazilië werkt Neres met een personal trainer samen om fit te blijven.