Transfernieuws

'Internazionale onderzoekt bijzondere constructie met Dumfries en Lukaku'

'Internazionale onderzoekt bijzondere constructie met Dumfries en Lukaku'

15-06-2022 10:23 Laatste update: 10:27
1

Een terugkeer van Romelu Lukaku naar Internazionale lonkt, volgens La Gazzetta dello Sport. Denzel Dumfries moet een sleutelrol gaan spelen in de transfer van de Rode Duivel naar Milanese bodem.

In december flirtte Lukaku nog opzichtig met een terugkeer naar de club waar hij zich onder meer tot kampioen van Italië en topscorer van de Serie A wist te kronen. Volgens de roze sportbijbel heeft de Belgisch international Thomas Tuchel en de nieuwe eigenaar Todd Boehly al op de hoogte gebracht van zijn vertrekwens. Internazionale zou inmiddels een huurconstructie onderzoeken. La Gazetta dello Sport weet dat dit niet gratis zal zijn.

Dumfries heeft indruk gemaakt op de beleidsbepalers in Engeland door zijn 'kracht en lichaamsbouw'. In theorie moeten de transfers van Lukaku naar Inter en de Nederlandse back naar The Blues los van elkaar staan, maar in de praktijk ligt dat anders. Chelsea zou momenteel 25 miljoen euro willen betalen voor de vleugelverdediger, terwijl de vraagprijs van op veertig miljoen euro is bepaald.

Om de komst van Lukaku te bekostigen, wil de Nerazzurri spelers verkopen. Lukaku staat voor een afschrijving van 24 miljoen euro per jaar in de boeken op Stamford Bridge. Om de spits te verleiden tot een terugkeer naar de runner-up van het voorbije Serie A-seizoen moeten deze kosten worden opgehoest door Inter. Daarnaast moet Inter het voltallige salaris van de Belg overnemen.

Tot slot zou Erik ten Hag intern bij Manchester United hebben aangedrongen op de komst van de voormalig Sparta-, sc Heerenveen- en PSV-verdediger.