Nieuws

'United en Barcelona ver verwijderd van De Jong-akkoord: aanbieding voor Eriksen'

'United en Barcelona ver verwijderd van De Jong-akkoord: aanbieding voor Eriksen'

14-06-2022 16:15 Laatste update: 16:22

Manchester United heeft Christian Eriksen een contractaanbieding gedaan, meldt The Athletic. De Deense spelmaker is momenteel transfervrij na zijn korte verblijf bij Brentford. Het voetbalplatform weet daarnaast dat een akkoord met FC Barcelona over Frenkie de Jong nog ver weg is.

De Jong geldt nog altijd als topprioriteit om het middenrif van Erik ten Hag op Old Trafford te versterken, weet het medium. Het verschil tussen het door FC Barcelona gewenste bedrag en het United-bod is vooralsnog fors, waardoor er ook gekeken wordt naar andere opties.

In januari trainde Eriksen nog kortstondig mee bij Ajax terwijl hij zich aan het klaarmaken was voor een rentree in het topvoetbal. Hij kwam tussen 2010 en 2013 uit voor het vlaggenschip van de hoofdstedelingen. Vervolgens vertrok hij naar Tottenham Hotspur.

Na zijn hartaanval op EURO 2020 en zijn contractontbinding bij Internazionale werkte hij in de luwte toe naar zijn rentree als profvoetballer. Die kans greep Eriksen bij Brentford met beide handen aan. De nummer dertien van het voorbije Premier League-seizoen won maar liefst zeven van de elf wedstrijden met de international in de gelederen.

Brentford gaat maar wat graag met hem door, maar gezien de interesse van zowel The Spurs als The Mancunians lijkt een langer verblijf onwaarschijnlijk. The Athletic vroeg Manchester United om commentaar, maar de Engelse grootmacht reageerde niet.