Transfernieuws

Platje keert terug op Nederlandse velden: 'Wil voor het kampioenschap gaan'

Platje keert terug op Nederlandse velden: 'Wil voor het kampioenschap gaan'

08-06-2022 18:17 Laatste update: 09-06-2022 18:57
1

Melvin Platje heeft besloten om afscheid te nemen van het profvoetbal, maar wil nog niet zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. De 33-jarige cultheld keert terug op de Nederlandse voetbalvelden en gaat volgend seizoen zijn kunsten vertonen bij AFC Amsterdam.

Dat maakte de Amsterdamse voetbalclub woensdagmiddag via zijn clubkanalen bekend. "Ik kijk met veel trots en plezier terug op mijn profcarrière, waarin ik veel mooie wedstrijden heb mogen spelen. Daarnaast heb ik de mogelijkheid gehad om in een ander land en cultuur te mogen leven en te voetballen. Zo had ik een mooie tijd in Azerbeidzjan en ook de laatste vier jaar op Bali waren geweldig", vertelt Platje.

De voormalig spits van onder meer FC Volendam en NEC Nijmegen ontving nog een aantal aanbiedingen van clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en Indonesië. Uiteindelijk viel de keuze toch op AFC. "Ik had veel goede verhalen over AFC gehoord zoals dat alles goed geregeld is en dat de club een mooie, nieuwe accommodatie heeft", aldus Platje. "Na gesprekken met de club zag ik in dat ik naast het voetballen nu ook aan een maatschappelijke carrière kan gaan werken. Dat heeft ook zeker meegespeeld in mijn keuze om voor AFC te gaan spelen."