Nieuws

PSV'er Gutiérrez: 'Toen ik niet speelde, hebben zij net zo veel geleden als ik'

PSV'er Gutiérrez: 'Toen ik niet speelde, hebben zij net zo veel geleden als ik'

06-06-2022 14:04

Érick Gutiérrez beleefde een zware periode bij PSV, maar is blij dat hij afgelopen seizoen veel minuten mocht maken. De Mexicaanse middenvelder ziet de gelijkmaker in bekerfinale tegen Ajax als beloning voor al het harde werk. 

Na een mindere periode wilde Gutiérrez weer van waarde zijn voor PSV. "Ik wilde een sterkere speler worden en mijn plekje verdienen. Ik wist dat ik hard zou moeten werken om meer te mogen spelen en belangrijker te zijn", vertelt hij in een interview met PSV TV. "Mijn doel was om hier van waarde te zijn en om bekers te winnen. Wat me het gelukkigst maakt, is spelen. Ik denk dat ik dat heb bereikt en dat gaat nu goed."

De bekerfinale was dit seizoen het hoogtepunt voor de Mexicaan. "Het was een unieke wedstrijd voor mij. Een mijlpaal in mijn carrière en mijn leven. Maar ook voor mijn familie en kinderen, zij waren er ook bij", aldus Gutiérrez. "Toen ik niet speelde, hebben zij net zo veel geleden als ik. Mijn vrouw heeft het ook zwaar gehad toen ik niet speelde. We waren somber en we kwamen niet vooruit, toen ik niet die zekerheid had die ik nu heb. We hebben op dat moment gewacht en niets kan daaraan tippen."