Memphis mist topvorm bij FC Barcelona: 'Hij weet dat er dingen beter moeten'

Memphis mist topvorm bij FC Barcelona: 'Hij weet dat er dingen beter moeten'

Memphis Depay kent een lastige fase bij FC Barcelona. De aanvalsleider begon het seizoen voortvarend, maar de motor hapert. Desondanks maakt Ronald Koeman zich geen zorgen over de Nederlander.

In zijn eerste Clásico kon Memphis zijn waarde ook niet bewijzen. Koeman ziet dat hij worstelt. "Memphis is in onze laatste wedstrijden niet in staat geweest om een beslissende speler te zijn. Dat weet hij zelf ook", erkent Koeman op het persmoment in aanloop naar Rayo Vallecano-uit. "In ieder geval minder beslissend dan in eerdere wedstrijden. Maar hij is zelfkritisch en weet dat er dingen beter moeten. Daar werken we hard aan." Memphis scoorde en gaf een assist tegen Valencia CF, maar gaf tegen Dinamo Kiev en Real Madrid niet thuis.

Wie wel steeds meer thuis begint te geven en mogelijk woensdagavond met Memphis aan de aftrap staat, is Sergio Agüero. "Hij heeft fysiek goede stappen gezet', aldus Koeman over de Argentijn. "Ik verwacht niet dat hij al klaar is voor negentig minuten, maar hij zou kunnen beginnen of anders als invaller een groot deel van de tweede helft kunnen meespelen", besluit de Nederlandse oefenmeester. 

Ansu Fati is een vraagteken voor het La Liga-duel. Koeman beslist woensdag of hij meedoet tegen Rayo. De Barça-coach kan in elk geval niet beschikken over Frenkie de Jong en Pedri.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie