Transfernieuws

'Pogba maakt transfer op 17 juni wereldkundig: Sky Sports weet bestemming al'

'Pogba maakt transfer op 17 juni wereldkundig: Sky Sports weet bestemming al'

03-06-2022 10:29 Laatste update: 09-06-2022 14:12
1

De transfer van Paul Pogba naar Juventus is helemaal rond. Sky Sports weet dat de Fransman een mondelinge overeenkomst heeft met De Oude Dame. De definitieve bevestiging volgt op 17 juni.

Woensdag maakte Manchester United wereldkundig dat het aflopende contract van Pogba niet verlengd wordt. Daardoor vertrekt de international zes jaar na zijn komst transfervrij van Old Trafford. In 2016 betaalden The Mancunians nog 105 miljoen euro aan uitgerekend Juventus. De middenvelder is hard op weg om terug te keren bij de Italiaanse club waar hij eerder actief was.

Volgens het medium is Pogba een driejarig supercontract overeengekomen en groeit hij daardoor één van de bestbetaalde spelers ter wereld. Trainer Massimiliano Allegri was voor de spelverdeler een belangrijke reden om terug te keren bij Juventus, waar hij in het verleden zowel op persoonlijk als collectief vlak succesvol was.

Onder meer Paris Saint-Germain en Manchester City waren ook in de markt voor de wereldkampioen van 2018. Pogba zou volgens Sky echter geen behoefte hebben aan de ophef die de overstap naar de aartsrivaal zou veroorzaken. Het Britse platform weet dat op 17 juni de transfer wereldkundig wordt gemaakt. De Fransman heeft een eigen documentaire laten maken, The Pogumentary. De film wordt gelanceerd via Amazon Prime.