Nieuws

Pijnlijke conclusie van Gerbrands over PSV-tijd: 'Op sportief vlak heb ik gefaald'

Pijnlijke conclusie van Gerbrands over PSV-tijd: 'Op sportief vlak heb ik gefaald'

01-06-2022 19:29

Toon Gerbrands trekt bij zijn afscheid als algemeen directeur van PSV een pijnlijke conclusie. De 64-jarige Sneeker vindt dat hij gefaald heeft doordat hij niet aan de sportieve doelstellingen voldaan heeft.

Na een dienstverband van acht jaar in Eindhoven kondigde Gerbrands al eerder zijn (eerder dan geplande) afscheid aan bij PSV. "Sportief gezien heb ik gefaald", vertelt de bestuurder aan Omroep Brabant. "Ik kreeg vanuit de Raad Van Commissarissen de doelstelling gekregen om eens in de twee jaar kampioen te worden. Dat hebben we niet gehaald. Dan zijn er geen excuses en moet je concluderen dat je gefaald hebt. Dat doet pijn."

Eén keer was Feyenoord de beste en drie keer eindigde de schaal bij zowel Ajax als de Eindhovense club. In het door corona afgebroken seizoen 2019/20 werd er geen kampioen uitgeroepen. Toch kijkt Gebrands uiteindelijk met een trots gevoel terug op zijn tijd bij PSV. "Er zijn in die acht jaar ook veel dingen goed gegaan. Financieel zijn we gezond. Op commercieel vlak hebben we stappen gezet."

De beleidsbepaler is vooral content over de huidige staat van de jeugdopleiding van PSV. "Kijk eens waar we nu zitten", zegt Gerbrands daarover. "Dit stond er een aantal jaar geleden nog niet. Dan zijn er dus genoeg dingen waar ik trots op kan zijn."