Nieuws

RKC enthousiast met kersverse aanwinst: 'Past ideaal in het RKC-profiel'

RKC enthousiast met kersverse aanwinst: 'Past ideaal in het RKC-profiel'

31-05-2022 23:15 Laatste update: 23:16

RKC Waalwijk is enthousiast over het aantrekken van Julian Lelieveld. De 24-jarige rechtsback komt transfervrij over van De Graafschap. Lelieveld tekent een contract voor drie seizoenen in Waalwijk. 

De Graafschap neemt met tegenzin afscheid van de verdediger, maar kon de speler niet behouden na de uitschakeling in de play-offs voor promotie. Lelieveld wil zijn heil in de Eredivisie zoeken en heeft met RKC een club gevonden die op het hoogste niveau actief is. 

Algemeen directeur Frank van Mosselveld is blij met de nieuwe aanwinst. "Julian past ideaal in het RKC-profiel zoals wij dat voor ons zien. Met zijn komst voegen we namelijk een talentvolle rechtsbenige verdediger met veel potentie toe aan onze selectie, die ook al over de nodige ervaring beschikt. Er was veel interesse in hem, dus we zijn blij dat hij voor RKC Waalwijk kiest." RKC eindigde het eredivisieseizoen knap als nummer tien onder leiding van Joseph Oosting. 

Lelieveld was in de jeugdopleiding van Vitesse actief en vertrok in 2018 naar Go Ahead Eagles. In 2020 maakte de rechtsback de overstap naar De Graafschap. In Waalwijk is Lelieveld de tweede versterking: Kevin Felida meldde zich eerder al bij de Waalwijkse club en kwam over van FC Den Bosch.