Ontslag Van Bommel geen verrassing: 'Vertelde de dokter hoe hij moest opereren'

Ontslag Van Bommel geen verrassing: 'Vertelde de dokter hoe hij moest opereren'

25 oktober - 09:15
Bundesliga 0 Reacties

Ibrahim Afellay is niet verbaasd dat de wegen tussen Mark van Bommel en VfL Wolfsburg na dertien wedstrijden scheiden. De Nederlandse oefenmeester werd daags na het 0-2 verlies tegen SC Freiburg de laan uitgestuurd. 

Tijdens zijn kortstondige tweede termijn bij PSV maakte Afellay Van Bommel mee als trainer. "Ik vond dat hij niet goed kon overbrengen wat hij wilde. Spelers moeten je kunnen begrijpen", stelt de analist bij Studio Voetbal. "Ook in de omgang met heel veel mensen had hij problemen. Dat ging niet soepel. Op een dag wilde hij de dokter vertellen hoe hij moest opereren. Dan denk ik: schoenmaker blijf bij je leest."

Van Bommel ging dit Bundesliga-seizoen flitsend van start en stond na vier wedstrijden ongeslagen bovenaan. Daarna kwam er zand in de motor. "Wolfsburg is een club met heel veel geld; het maakt ze echt niet uit om een trainer te ontslaan", vult Rafael van der Vaart zijn collega Afellay aan. De oud-PSV'er denkt echter niet dat dit ontslag enkel op resultaten is gebaseerd. "Maar het is wel weer een deuk in zijn carrière", besluit Van der Vaart. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie