Nieuws

Beuker maakt profielschets: hier moet de nieuwe Ajax-coach aan voldoen

Beuker maakt profielschets: hier moet de nieuwe Ajax-coach aan voldoen

19 april - 16:55 Laatste update: 17:11

Ajax werkt achter de schermen hard aan de formatie van een nieuwe technische staf voor het komende seizoen. Marijn Beuker, de directeur voetbal, heeft de profielschets voor de nieuwe hoofdtrainer en zijn staf uitgelicht in een interview met Ajax Life.

"De belangrijkste transfer van dit seizoen wordt de nieuwe technische staf", vertelt Beuker. "Dat is nog niet rond, anders hadden we dat naar buiten gebracht. Er zijn al goede gesprekken gevoerd", aldus de directeur voetbal. Hij benadrukt de behoefte aan een ervaren manager die leiding kan geven aan een team van assistenten, elk met hun eigen specialisatie. "We willen een ervaren manager die samenwerkt met drie min of meer gelijkwaardige assistenten, complementair aan elkaar. Ieder met een eigen specialiteit: tactiek, winnaarsmentaliteit en individuele spelontwikkeling. Daar komt nog een keeperstrainer bij."

De aanpak van Beuker volgt na de schorsing van Alex Kroes, waarmee de directeur voetbal de ingezette lijn verder zet. Ook de structuur binnen het coachingspersoneel lijkt al vast te staan. "In de huidige situatie kan de nieuwe trainer een eigen assistent meenemen, mits deze past bij onze visie", voegt hij toe.

De samenstelling van het team is ook een focuspunt. "Kijk je naar de samenstelling, dan wil je dus basisspelers, rotatiespelers en zogenaamde 'high potentials'", zegt Beuker, die duidelijk maakt dat de jonge talenten over een paar jaar sleutelspelers moeten zijn.