Nieuws

'Ajax schrapt naam voor directeursrol, kandidaat blijft bij Circuit Zandvoort'

'Ajax schrapt naam voor directeursrol, kandidaat blijft bij Circuit Zandvoort'

2 mei - 17:36

Ajax kan de naam van Robert van Overdijk doorstrepen als kandidaat voor de rol van algemeen directeur. Van Overdijk, die in beeld was als mogelijke opvolger van Alex Kroes, blijft verbonden aan Circuit Zandvoort en wordt daar zelfs mede-eigenaar, zo meldt De Telegraaf.

De ontwikkeling komt na speculaties over zijn overstap naar de Eredivisie, waar hij zowel bij Ajax als AZ in beeld was als topkandidaat voor een directeursrol. "Aan de ene kant voelden we ons als aandeelhouders gevleid door de berichtgeving, maar anderzijds was het ook een wake-up call", vertelde mede-eigenaar Prins Bernhard van Oranje.

De gesprekken binnen het bestuur van het circuit zijn in een stroomversnelling gekomen door de interesse van de voetbalclubs. Dit leidde tot de beslissing dat Van Overdijk niet alleen zijn huidige positie behoudt, maar ook mede-eigenaar wordt. "Dat heeft mooie gesprekken opgeleverd. Daarin werd één ding al snel duidelijk: we hebben nog torenhoge ambities met elkaar en belangrijker, we willen dit met elkaar blijven doen," aldus Van Oranje in De Telegraaf.

Ondertussen moet Ajax nu verder zoeken naar een opvolger voor Alex Kroes. Geruchten suggereren dat Menno Geelen, momenteel commercieel directeur bij Ajax, mogelijk doorgeschoven wordt naar de positie van algemeen directeur. AZ heeft reeds een nieuwe algemeen directeur aangesteld, waardoor de focus volledig bij Ajax ligt om deze belangrijke positie in te vullen.