Nieuws

Deze twee straffen krijgt Sandro Tonali na het overtreden van de gokregels

Deze twee straffen krijgt Sandro Tonali na het overtreden van de gokregels

2 mei - 16:21

Newcastle United-middenvelder Sandro Tonali krijgt een voorwaardelijke schorsing van twee maanden omdat hij de gokregels van de FA heeft overtreden. Hij moet ook een boete van 20.000 pond betalen en de FA heeft hem gewaarschuwd voor zijn gedrag in de toekomst. Tonali mag weer spelen na zijn huidige schorsing van tien maanden door de Italiaanse voetbalbond, die eindigt op 27 oktober van dit jaar.

Welke schorsing krijgt Sandro Tonali?

Tonali bekende dat hij tussen de veertig en vijftig voetbalweddenschappen heeft geplaatst, waaronder 'tot vier' op wedstrijden van Newcastle, altijd gokkend op een overwinning voor zijn team. Deze acties kwamen aan het licht in een periode waarin er geen ander bewijs was voor zijn wangedrag.

Zijn openheid en volledige medewerking aan het onderzoek worden door de FA geprezen als buitengewoon. Tonali volgt nu een therapie- en onderwijsprogramma bij Newcastle, en traint door met zijn team. De Italiaans international kwam in de zomer van 2023 voor een bedrag van 64 miljoen euro over van AC Milan, maar speelde sindsdien in slechts twaalf officiële wedstrijden.