Leverkusen hard op weg naar EL-finale, doelpuntenfestijn op Villa Park

2 mei - 22:58 Laatste update: 23:00

Het was een waar voetbalspektakel op de donderdagavond met mooie affiches in de Europese toernooien. AS Roma nam het in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen, Olympique Marseille ontving Atalanta en er was een doelpuntenfestijn bij Aston Villa - Olympiakos. Lees hier de hoogtepunten van de wedstrijden!

Europa League

AS Roma - Bayer Leverkusen

AS Roma startte sterk in een dynamische wedstrijd tegen Leverkusen, wat bijna resulteerde in een doelpunt toen Romelu Lukaku na 21 minuten de lat trof. Ondanks deze sterke opening was het Leverkusen die de leiding nam door een doelpunt van Florian Wirtz in de 28e minuut. Beide teams creëerden kansen, maar verdere doelpunten bleven uit voor de rust. In de tweede helft waren er aanzienlijke kopkansen voor beide teams. Hincapie en Cristante konden echter hun kopballen niet verzilveren. De wedstrijd kreeg een beslissende wending in de 73e minuut toen Robert Andrich de voorsprong voor Leverkusen verdubbelde met een schitterend doelpunt, waardoor de score op 0-2 kwam. Dit resultaat biedt Leverkusen een stevige uitgangspositie voor het vervolg in de Europa League.

Olympique Marseille - Atalanta

Atalanta neemt vroeg de leiding in de wedstrijd tegen Marseille door een schitterende treffer van Gianluca Scamacca in de elfde minuut. Na een sterke actie van Teun Koopmeiners plaatst Scamacca de bal in de linkerhoek, wat de stand op 0-1 brengt. Tien minuten later weet Marseille echter al de gelijkmaker te scoren. Mbemba verrast de doelman met een direct schot en zet de score op 1-1. Het vervolg van de wedstrijd kenmerkt zich door talrijke kansen aan beide zijden, maar geen van de teams slaagt erin de winnende treffer te plaatsen. Het duel eindigt in een 1-1 gelijkspel, waardoor de returnwedstrijd beslissend zal zijn voor beide teams.