Nieuws

Dit is het speelschema voor de halve finales van de Conference League

Dit is het speelschema voor de halve finales van de Conference League

8 mei - 09:35 Laatste update: 09:35

Net als de twee andere Europese toernooien nadert ook de Conference League zijn einde. In de kwartfinales gebeurde een hoop en waren meedere penaltyseries nodig om een winnaar aan te wijzen. Welke teams maken nog kans en hoe ziet het speelschema eruit? VoetbalNieuws.nl presenteert je het speelschema!

De ene na de andere verassing vindt plaats in de Conference League. Topfavoriet Aston Villa kan naast het helpen van Ajax zichzelf ook zien als grote favoriet in het toernooi. Toch kunnen de Engelsen terugkijken op een dramatische heenwedstrijd in eigen huis tegen Olympiacos. Het duel eindigde in 2-4 en daarmee is de klus zwaar voor The Villains. In Italië kwam Club Brugge knap met tien man nog op 2-2, maar in de slotminuten ging het toch mis. Fiorentina scoorde de winnende treffer en reist met een voordeel af richting België.

Speelschema kwartfinales Conference League

Woensdag 8 mei:

Club Brugge - Fiorentina

Donderdag 9 mei:

Olympiacos - Aston Villa

Finale Conference League

De gloednieuw gebouwde AEK Arena in Athene zal het toneel zijn van de finale van de Conference League. Op woensdag 29 mei zal er in de hoofdstad van Griekenland bepaald worden wie de winnaar wordt van de Conference League 2024. In september 2022 werd de nieuwe thuishaven van AEK Athene geopend. Het is pas de derde keer dat de Conference League finale gehouden werd en Fiorentina kan voor de tweede maal op rij de finale halen. Tijdens de vorige editie was West Ham United te sterk, maar de kans bestaat nog altijd dat wederom een Italiaans - Engelse finale op het menu staat. In elke editie haalde een club uit Italië de finale.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!