Breaking news

The Athletic: Manchester United heeft keuze gemaakt over de positie van Ten Hag

The Athletic: Manchester United heeft keuze gemaakt over de positie van Ten Hag

2 mei - 10:23

Erik ten Hag zwaait ook komend seizoen de scepter bij Manchester United, aldus The Athletic. Volgens het Engels kwaliteitsmedium zijn The Mancunians niet van plan om de Nederlandse manager de deur te wijzen wegens een gebrek aan beschikbare trainers en de hoge kosten die dit met zich mee zou brengen.

De naam van Ten Hag en het woord ontslag zijn de laatste maanden al vaak met elkaar in één zin genoemd. De resultaten van Manchester United laten te wensen over, aangezien de club minder presteert dan afgelopen seizoen. Ten Hag overwinterde niet in Europa, staat momenteel op een zesde plaats in de Premier League en werd vroegtijdig uitgeschakeld in de League Cup, maar heeft nog wel altijd de kans op de FA Cup. Champions League-voetbal is in ieder geval wel flink uit zicht. De tegenvallende resultaten lijken in ieder geval geen invloed te hebben op een vroegtijdig ontslag van de trainer.

Volgens The Athletic vindt de Engelse grootmacht het te duur om Ten Hag te ontslaan en is er ook geen alternatief. Het betekent dat de Nederlander komend seizoen met een geheel nieuwe selectie aan de slag mag gaan. Naar verluidt zou United het team compleet willen renoveren met behulp van de nieuwe wind die met Sir James Ratcliffe is gaan waaien. De vermogende Engelsman gaat filnk investeren in de club.

Met het aanblijven van Ten Hag in Manchester heeft Ajax in ieder geval een optie minder. De Amsterdammers hadden volgens het Algemeen Dagblad al met potlood een streep door de naam van hun voormalig trainer gezet, maar die kan nu met viltstift worden bijgewerkt.