Nieuws

Deze oud-spelers en -trainers doen allemaal mee aan de crowdfunding voor Vitesse

Deze oud-spelers en -trainers doen allemaal mee aan de crowdfunding voor Vitesse

2 mei - 12:22

Vitesse heeft een crowdfundingsactie gestart om de club te steunen in financieel zware tijden. Vele voormalige sterspelers, waaronder Wilfried Bony en Guram Kashia, hebben al hun steun betuigd door te doneren. De club moet voor 17 mei de financiën stabiliseren om haar proflicentie niet te verliezen.

De nieuwe hoofdtrainer, John van den Brom, is het gezicht van de campagne. "Dit is het moment om de club te steunen", verklaarde Van den Brom op de website van Vitesse. "Met meerdere oud-Vitessenaren trap ik dit initiatief daarom graag af. Ik roep iedereen op om zijn geel-zwarte hart te laten spreken en massaal op te staan voor onze club. Vitesse mag niet verdwijnen!"

Oud-spelers en -trainers helpen Vitesse met crowfundingsactie

Naast Bony en Kashia hebben andere prominente oud-spelers en -stafleden zoals Loïs Openda, Henk ten Cate, Matus Bero, Milot Rashica, Lewis Baker, Remko Pasveer, Hans van Arum, René Eijer, Arnold Kruijswijk, Matt Miazga en Leo Beenhakker ook bijgedragen. De campagne 'Voor Geel-Zwart' heeft in anderhalf uur al een indrukwekkend bedrag van 185.000 euro verzameld.

Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes is onder de indruk van de steun. "Het is prachtig om te zien hoe het nieuws over het mogelijk intrekken van onze licentie heeft geleid tot meerdere hartverwarmende initiatieven. Hiermee hopen we aan alles en iedereen in Nederland te laten zien dat Vitesse leeft."