Transfernieuws

'Gimenez en twee anderen zijn realistisch transferdoelwit van Premier League-club'

'Gimenez en twee anderen zijn realistisch transferdoelwit van Premier League-club'

2 mei - 11:37

Tottenham Hotspur ziet in Santiago Gimenez een 'realistisch transferdoelwit' voor aankomende zomer, meldt The Telegraph. De spits van Feyenoord was afgelopen zondag aanwezig tijdens de Noord Londense derby en dat was dus mogelijk niet helemaal toevallig.

Het is niet de eerste keer dat Gimenez in verband wordt gebracht met Tottenham Hotspur. Ook voor komende zomer is de Mexicaan in beeld in Londen, samen met Conor Callagher van Chelsea en Lloyd Kelly van Bournemouth. In hoeverre deze drie spelers gehaald kunnen worden is afhankelijk van het wel dan niet behalen van de Champions League.

Daarnaast lijkt de specifieke komst van Gimenez ook nog eens af te hangen van Timo Werner. De Duitse aanvaller werd voor een halfjaar van RB Leipzig gehuurd, maar kon niet echt potten breken. Bovendien is Werner geblesseerd geraakt en ook al teruggekeerd naar Duitsland, maar kan Spurs alsnog beslissen om hem definitief over te nemen voor zeventien miljoen euro. Werner kan zowel op de flanken als in de spits, mogelijk zelfs als concurrent van Gimenez.

Het heeft er alle schijn van dat Gimenez dus aan zijn laatste weken bezig is in Rotterdam. De naam van de spits wordt de laatste weken aan clubs als Arsenal, Juventus, Atlético Madrid en RB Leipzig gelinkt en Feyenoord zou het prijskaartje hebben laten zakken tot 35 miljoen euro. Aan de Mexicaan om zijn doelpuntentotaal van de tweede seizoenshelft nu nog wat op te krikken, aangezien de productie nu op vier goals in achttien wedstrijden staat.