Nieuws

Vitesse kijkt naar spelers uit de Tweede en Derde Divisie voor het komende seizoen

Vitesse kijkt naar spelers uit de Tweede en Derde Divisie voor het komende seizoen

17 april - 22:08 Laatste update: 22:16

Vitesse kijkt onder meer naar spelers uit de Tweede en Derde Divisie die de club komend jaar kunnen versterken. Dat stelt Theo Janssen, die momenteel als hoofdscout werkzaam is in Arnhem. Het is duidelijk dat alle dubbeltjes moeten worden omgedraaid in de Gelredome.

Vitesse heeft goede hoop op het voortbestaan, maar ook dat is nog geen uitgemaakte club. Daarnaast is degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie akelig dichtbij gekomen. "De komende periode gaat een hele lastige worden", begint Janssen op RTL. "Paul van der Kraan (adviseur, red.) en Edwin Reijntjes (algemeen directeur, red.) moeten aan de bak. Dat er mensen uitgaan, is duidelijk."

"Ik ben nu bezig met scouting", vervolgt Janssen, die ook al jeugdtrainer en assistent-trainer is geweest bij de club. "Dat doen we veel in Nederland. En een beetje in België, maar vooral Nederland. Dat is ook realistisch. Volgend jaar zullen er geen transfersommen betaald worden. Er zullen transfervrije spelers komen, of spelers moeten gehuurd worden”, aldus de voormalig middenvelder, die nog een boekje open doet over de werkwijze. "We kijken zelfs in de Tweede en Derde Divisie. We moeten creatief zijn. Dat maakt het ook wel weer leuk."

Janssen probeert het verhaal positief af te sluiten. "Er liggen weer mogelijkheden. De jeugd gaat misschien meer de kans krijgen. De club wordt kleiner, overzichtelijker. Dat kan wel eens goed zijn", besluit de bestuurder, die ook tijdens dit seizoen al veel jeugdspelers hun debuut heeft zien maken bij Vitesse.