Nieuws

Dit schrijft Michael van Praag op LinkedIn over de ontstane Ajax-ophef

Dit schrijft Michael van Praag op LinkedIn over de ontstane Ajax-ophef

17 april - 06:39

Michael van Praag, de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, heeft op LinkedIn een verklaring gegeven in antwoord op de recente ophef rond zijn aandelenbezit in de club. "Het gaat om honderd aandelen die ik bij de beursgang van Ajax in 1998 heb gekocht en waar verder nooit mee gehandeld is", licht Van Praag toe.

Hij benadrukt dat hij zijn aandelenbezit correct heeft gemeld. "Bij mijn voorgenomen benoeming tot voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax, heb ik het bezit van deze aandelen bij Ajax gemeld. Mijn aandelenbezit stond dus ook in de oproep van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders vermeld, alsmede in de toelichting op die vergadering, en op de Ajax-website. Alle aandeelhouders waren er dus mee bekend."

Van Praag verklaart dat de enige fout een administratieve misstap was na zijn benoeming. "Wat wel fout is gegaan, is dat Ajax na mijn benoeming deze aandelen binnen veertien dagen bij de AFM had moeten melden. Dat is helaas niet gebeurd en dat is een administratieve omissie. Inmiddels zijn deze aandelen op 5 april bij de AFM geregistreerd", verduidelijkt hij.

De kwestie kwam aan het licht na kritiek van Van Praag op Alex Kroes, algemeen directeur van Ajax, die beschuldigd werd van handelen met voorkennis. Dit leidde tot de schorsing van Kroes door de raad van commissarissen. De bestuursraad en leden pleiten voor zijn terugkeer.