Nieuws

'Koeman verliest mogelijk Oranje-staflid in aanloop naar het EK in Duitsland'

'Koeman verliest mogelijk Oranje-staflid in aanloop naar het EK in Duitsland'

30 april - 07:08 Laatste update: 07:27

Ronald Koeman moet het komende zomer mogelijk stellen zonder een staflid van het eerste uur. Volgens het Algemeen Dagblad zou assistent-trainer Sipke Hulshoff - die deze functie ook bij Feyenoord bekleedt - voor een keuze kunnen komen: met Arne Slot mee naar Liverpool, óf met Oranje naar het EK.

De overgang van Slot naar Liverpool lijkt een kwestie van tijd. De oefenmeester van Feyenoord is niet van plan om alleen te verkassen, maar ook om wat bekenden mee te nemen. Hulshoff is een van de gegadigden, al is zijn situatie door zijn rol bij Oranje én het aankomende EK wat lastiger.

"Als je moet kiezen, dan kun je niet anders dan met Slot meegaan naar Liverpool", reageert journalist Maarten Wijffels bij het programma Voetbalpraat van ESPN. Het zou niet de eerste keer zijn dat een Oranje-assistent van Koeman vlak voor een groot toernooi opstapt. Zo deed Kees van Wonderen dit in 2019 om aan de slag te gaan bij Go Ahead Eagles.

Mocht Hulshoff daadwerkelijk vertrekken, dan zou dat een groot gemis zijn voor Oranje, stelt Wijffels. "Sipke Hulshoff is de veldtrainer en hij zou in juni tweeënhalf week aan de slag gaan met de speelwijze voor het EK. Daar is nog niet veel van gekomen, omdat er blessures waren", besluit hij.