Landzaat: 'PSV dé nummer één, Ajax strijdt met Twente en AZ voor derde plek'

18 september - 18:33 Laatste update: 20:22

Terwijl PSV, Feyenoord en AZ moeiteloos wisten te winnen van respectievelijk NEC en sc Heerenveen en Sparta, ging Ajax onderuit bij FC Twente. In de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD van VoetbalNieuws laat Denny Landzaat zijn licht schijnen over de titelkandidaten van dit seizoen in de Eredivisie. De oud-middenvelder geeft de Eindhovenaren de meeste kans, maar sluit niet uit dat er een verrassing gaat plaatsvinden.

PSV is nog zonder puntverlies dit seizoen en ook NEC werd zaterdagavond moeiteloos aan de kant geschoven (4-0). Eerder liet Lasse Schöne voor de camera van VoetbalNieuws al weten dat PSV de titelfavoriet is. Landzaat sluit zich daar nu bij aan. "PSV zie ik wel als de nummer één. Feyenoord is ook een kandidaat, maar PSV is de grote kanshebber. Wat zij nu hebben laten zien, met de ervaring en hoe ze spelen. Dat is wel hét team dat er bovenuit steekt."

Naast PSV zijn ook FC Twente en AZ Alkmaar nog zonder puntverlies. Landzaat sluit niet uit dat zijn oude clubs kunnen verrassen dit seizoen. "Ik vind AZ ook een kanshebber. Als je kijkt hoe dat team in elkaar zit. Ik kijk altijd naar de balans in een elftal. Naar de ervaring, jeugdigheid en de speelstijl. Dan vind ik AZ ook een kanshebber. Net als Twente is dat een outsider die kan gaan verrassen."

Ajax noemt Landzaat niet als een titelkandidaat. "Je hebt PSV en Feyenoord en dan met Ajax, AZ en Twente drie clubs die voor de derde plek strijden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s