Wat is er gebeurd met Ola Toivonen? De PSV'er die Ajax en Feyenoord gek maakte

21-07-2023 14:24 Laatste update: 14:24

In 'Wat is er gebeurd met?' licht VoetbalNieuws een speler uit die ooit furore wist te maken, maar inmiddels wat uit beeld is verdwenen. Deze week is Ola Toivonen aan de beurt. Wat is er gebeurd met de speler die zo geliefd was bij alles en iedereen van PSV, maar het bloed onder de nagels haalde bij de supporters van Ajax en Feyenoord?

Toivonen werd in de zomer van 2009 bij Malmö FF weggeplukt door PSV voor een bedrag van vier miljoen euro. In Eindhoven ontpopte hij zich direct tot basisspeler en werd hij onder Fred Rutte zelfs als aanvoerder gebombardeerd. Een echte voorbeeldfunctie had de Zweed alleen niet, aangezien hij in zijn PSV-periode niet vies was van de nodige elleboogjes en andere smerige overtredingen. Dat leidde vooral bij de fans van Feyenoord en Ajax tot veel frustratie.

Vijf jaar later in 2014 vertrok Toivonen nadat hij wat interne akkefietjes had bij PSV. Dat deed hij uiteindelijk wel met een grote staat van dienst. De aanvaller was in totaal goed voor 61 doelpunten in 139 wedstrijden tijdens zijn periode in Eindhoven. Stade Rennes, Toulouse, Melbourne Victory en een terugkeer bij Malmö was zijn verdere carrièrepad.