Gakpo geniet van vertrouwen van Klopp: 'Uiteindelijk is het aan de trainer'

07-05-2023 11:40 Laatste update: 11:49

Cody Gakpo miste een gigantische kans om Liverpool zaterdagavond op 2-0 te zetten. De aanvaller baalt van zijn gemiste scoringsmogelijkheden, maar ziet dat hij progressie heeft geboekt sinds zijn komst naar Engeland.

Gakpo had de uitgelezen kans om de score te verdubbellen tegen Brentford, maar kwam in negentig minuten niet tot scoren. De Eindhovenaar vertelt naderhand dat het vertrouwen van manager Jürgen Klopp hem goed doet. "Ik speelde vandaag op tien of acht en moest veel tweede ballen winnen. We kwamen niet heel veel toe aan goed voetballen, maar uiteindelijk is het als team gelukt. Ik ben sowieso graag iemand die veel wil spelen en altijd fit wil zijn. Uiteindelijk is het aan de trainer of hij me opstelt of er uit haalt."

Door zijn misser werd gesteld dat Gakpo een ongelukkige wedstrijd speelde. "Ik had veel fifty/fifty duels die ik won, maar dan kreeg ik de vrije trap tegen. De scheids hielp ook niet echt mee." Gakpo stelt dat hij hard heeft moeten werken om fysiek beter voor de dag te komen. "Anders kom je niet uit de voeten hier. Ik moet me daar goed in aanpassen, daar ben ik nog steeds mee bezig."