Slot slachtoffer van Mourinho-tirade: "Niet alleen naar City en Napoli kijken"

21-04-2023 07:38 Laatste update: 08:29

José Mourinho heeft na afloop van het duel tussen AS Roma en Feyenoord van alles naar Arne Slot geschreeuwd. The Special One beet de oefenmeester van de Rotterdammers toe dat hij niet alleen naar Napoli en Manchester City moet kijken.

Donderdagavond bleek Mourinho – helaas voor het Nederlands voetbal – weer degene die als laatste lachte. "Hij schreeuwde van alles, maar volgens mij kwam het er vooral op neer dat ik niet alleen naar Napoli en Manchester City moet kijken", begint Slot na afloop van het duel bij ESPN. De Bergentheimer trekt er zelfs een les uit. "Wellicht heeft hij daar gelijk in, omdat ze zoveel karakter hebben dat ze van dit Feyenoord kunnen winnen."

"Mourinho zal mij leren dat voetbal niet om de mooiheid van het spel gaat, maar om winnen", vervolgt Slot, die zijn collega in het gelijk stelt. "Ik kan ook niet anders dan gelijk geven. Die les had ik ook niet direct nodig, maar wij hebben het op onze manier geprobeerd en waren heel dichtbij."

Trots

Ondanks het verlies is Slot trots op wat Feyenoord heeft laten zien. "Ik denk dat ik de jongens heel weinig kan verwijten. Ze hebben een geweldige wedstrijd gespeeld, hier met 70.000 mensen", aldus de trainer, die zijn laatste woorden aan Paulo Dybala wijt. "Ik denk uiteindelijk dat de wereldkampioen met een geweldige actie ons de das om doet."