Ontevreden Mexico-fans roepen om Feyenoord-spits Gimenez: 'Santi, Santi, Santi'

27-03-2023 16:57 Laatste update: 17:02

Hij is maar wat populair in De Kuip, maar ook in zijn geboorteland schreeuwt men om de doelpunten van Feyenoord-aanvaller Santiago Gimenez. In de nacht van zondag op maandag nam 'Santi' het met het Mexicaanse nationale elftal op tegen Jamaica. De aanwezige fans in het Estadio Azteca, dat plaats biedt aan bijna honderdduizend toeschouwers, zien hoe hun ploeg in de eerste helft op achterstand staat en dus vinden ze het tijd voor Gimenez.

Ze kregen hun zin overigens niet. Oud-PSV'er Hirving Lozano, Henry Martín en Orbelín Pineda vormden vrijwel de gehele wedstrijd de aanval, waardoor de Feyenoorder op de bank bleef. Het werd uiteindelijk 2-2. In de voorgaande wedstrijd, tegen Suriname, speelde hij nog wel de volle negentig minuten.

In de Nederlandse competitie is Gimenez op schot. In 24 wedstrijden wist hij acht keer te scoren en gaf hij drie assists. In de Europa League wist hij bovendien al vijfmaal het net te vinden. In april neemt Eredivisie-koploper Feyenoord het in de kwartfinales op tegen AS Roma.

@voetbalnieuwsvn Ook in Mexico geliefd: Santiago Gimenez! #feyenoord #santiagogimenez #gimenez #santi #mexico #vj #fy #pt #voetbal #voetbalnieuws #daanjurgers ♬ Aesthetic - Tollan Kim