The King of Manchester 16: 'Ten Hag wacht mogelijk snel weerzien met Ajax'

31-10-2022 16:25 Laatste update: 01-11-2022 17:38

Het is niet ondenkbaar dat het Manchester United van Erik ten Hag zijn voormalige werkgever Ajax tegenkomt in de tussenronde van de Europa League. In de podcast The King of Manchester van VoetbalNieuws komen de verschillende scenario's ter sprake.

Als The Mancunians donderdag de uitwedstrijd tegen Real Sociedad niet weten te winnen met minimaal twee doelpunten verschil, eindigt de Engelse grootmacht op de tweede plek in hun groep achter de Spanjaarden. Dat zou betekenen dat er een tussenronde moet worden gespeeld tegen één van de nummers drie die afdalen uit de Champions League.

Aangezien clubs uit hetzelfde land elkaar nog niet kunnen treffen in deze ronde, is het sowieso uitgesloten dat Manchester United Tottenham Hotspur (die nog als derde in hun poule kunnen eindigen) treft. Ajax is zo goed als zeker van plek drie in een groep met SSC Napoli, Liverpool en Rangers FC. Alleen als de Amsterdammers dinsdag met vijf doelpunten verschil ten onder gaan bij de Schotten is Europese uitschakeling een feit.

De kans dat Ten Hag in zijn eerste seizoen als United-manager direct Ajax tegenkomt, is helemaal niet zo heel klein. Bekijk het videofragment hierboven of luister de podcast in zijn geheel via Spotify voor de verschillende scenario's.

The King of Manchester is elke maandag te beluisteren via Spotify. In deze productie van VoetbalNieuws komt alles rondom Ten Hag en Manchester United ter sprake. In aflevering 16 gaat het onder meer over het sterke defensieve optreden van The Red Devils, de Europese campagne en de ontwikkeling van de verdedigers onder de Nederlandse manager.