Schreuder over één punt-scenario: 'Helemaal afhankelijk van hoe de wedstrijd is'

25-10-2022 19:45

Ajax moet woensdagavond winnen van Liverpool om nog kans te maken om door te stoten naar de knock-out fase van de Champions League. Toch zou er ook een moment kunnen komen dat de Amsterdammers genoegen moeten nemen met een punt. Alfred Schreuder liet zijn licht schijnen over die mogelijke situatie op de persconferentie.

Op het andere veld vindt de wedstrijd tussen Napoli en Rangers plaats. Mochten de Italianen aan het langste eind trekken, dan heeft Ajax genoeg aan één punt om zich te plaatsen voor de Europa League. Schreuder wil daar nu nog niets van weten, maar acht het scenario ook niet ondenkbaar.

"Zeker, het is helemaal afhankelijk van hoe de wedstrijd is. Als je het gevoel hebt dat je tevreden zal zijn met een punt, dan zou je dat op het einde moeten doen. Ik denk alleen wel dat we allemaal het gevoel hebben dat we zo lang mogelijk voor de winst moeten gaan."

Mochten de Amsterdammers met twee doelpunten verschil winnen van Liverpool, dan houdt het nog zicht op plaatsing voor de groepsfase van het miljardenbal. In de laatste wedstrijd van de groepsfase zal Napoli dan zijn plicht moeten doen en Ajax winnen in Schotland bij Rangers.