Vitesse-directeur kan voortbestaan niet garanderen: 'Die kans is best wel groot'

3 april - 12:07 Laatste update: 12:10

De kans is best wel groot dat Vitesse komend seizoen niet meer bestaat, zo stelt Edwin Reijntjes bij ESPN. De algemeen directeur op interimbasis van de Arnhemmers maakt zich zorgen over de toekomst van de club

De donkeren wolken hangen nog altijd boven Vitesse. De club heeft in de komende maanden nog een aantal zware dossiers op te lossen. Zo lopen er nog zaken rondom de Russische invloeden, de licentiecommissie, de ING en is de overname van de Amerikaanse zakenman Coley Parry nog altijd niet goedgekeurd. Reijntjes is aangesteld om deze zaken in goede banen te leiden, maar of het gaat lukken is nog maar de vraag.

"Ja, die kans is best wel groot", antwoordt Reijntjes op een vraag hoe groot de kans is dat Vitesse volgend seizoen niet meer bestaat. "Anders hadden ze niet aan mij gevraagd om het op te lossen. Als je zolang bezig bent om een licentie vast te houden, dan is er iets aan de hand waardoor het ergens fout loopt. Vitesse is een fantastische club, maar de licentiecommissie kijkt naar de feiten, niet naar de historie en gevoelens."

"Iedereen hier rondom de club zal denken: het kan toch niet? Jongens, het kan wel", zo trekt Reijntjes nog wat harder aan de noodklok. "Wij zullen de licentiecommissie moeten overtuigen dat we met een realistisch plan bezig zijn waardoor de club verder kan."

De kans dat Vitesse, indien het blijft voorbestaan, vanuit de Keuken Kampioen Divisie moet opereren, is aanzienlijk. Het plan van de Arnhemmers houdt er in ieder geval rekening met KKD-voetbal. "Dat moet je wel doen. Het zou zeer onrealistisch zijn om een plan in te dienen waar we er vanuit gaan dat we volgend seizoen nog in de Eredivisie spelen", besluit hij.

Afgelopen dinsdag lukte het Vitesse andermaal niet om te winnen in de Eredivisie. Sterker nog, de club ging met 1-4 onderuit tegen Sparta Rotterdam. Met nog zeven wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op de veilige plaats zes punten. Excelsior, dat op de play-off-plek voor degradatie staat, staat vijf punten ‘los’.