Bosz haalt verhaal over Kees Rijvers naar boven: 'Daar maakte ik deel van uit'

7 maart - 13:30

Peter Bosz heeft een bijzondere herinnering aan Kees Rijvers. De oud-coach van onder meer PSV en het Nederlands elftal overleed afgelopen week op 97-jarige leeftijd. In aanloop naar het Eredivisie-duel van de Eindhovenaren tegen Go Ahead Eagles gaat het veel over hem, onder meer op de persconferentie.

Bosz wordt gevraagd naar zijn ervaringen met Rijvers, en haalt een verhaal uit de jaren tachtig naar boven. "Dat was het jaar dat het Nederlands UEFA-elftal naar het WK zou gaan in Mexico. Van dat elftal maakte ik onderdeel uit. Dat was het elftal dat Ger Blok leidde en werd overgenomen door Kees Rijvers. Die was toen bondscoach geworden en wilde zelf dat elftal coachen. Hij besloot toen om mij niet mee te nemen. Dus ik heb geen contact gehad met hem, terwijl ik dat eigenlijk wel zou willen hebben."

Go Ahead Eagles – PSV begint vrijdagavond om 20.00 uur in De Adelaarshorst. Voorafgaand aan dat duel zal er een minuut stilte worden gehouden, ter nagedachtenis aan Rijvers. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.