'Spannende dagen voor Akpom, Ajax vraagt hoofdprijs van Europese clubs'

29 januari - 13:37 Laatste update: 16:50
1

Een winters vertrek van Chuba Akpom bij Ajax is niet uitgesloten. Volgens Voetbal International volgen er nog 'spannende dagen' voor de spits, tot de transfermarkt aanstaande donderdag sluit. Meerdere clubs uit het buitenland zouden hem willen overnemen.

'Akpom lijkt ook open te staan voor een vertrek, omdat hij stand-in is achter Brian Brobbey en niet nog een half jaar op de bank wil zitten', schrijft VI, met de opmerking dat de Amsterdammers hem alleen voor de hoofdprijs willen laten gaan.

Zo deed LOSC Lille eerder een voorstel voor een huurtransfer met optie tot koop, maar werd dat resoluut afgeslagen door Ajax. De Fransen zouden op de achtergrond nog steeds zijn best doen om de Engelsman te overtuigen, maar ook clubs uit de Premier League en de Bundesliga zitten achter hem aan. Crystal Palace is een concrete naam, maar in de wandelgangen worden ook Everton en Luton Town aan hem gelinkt.

Het is nu aan Akpom om een besluit te nemen. De 28-jarige aanvaller werd afgelopen zomer voor 12,3 miljoen door Ajax overgenomen van Middlesbrough. In zijn eerste weken in Amsterdam speelde hij sporadisch, maar onder John van 't Schip lijkt hij ondanks zijn reserverol weer enigszins opgeleefd. In twintig officiële wedstrijden scoorde Akpom negen keer.

Ajax wil nog versterkingen binnenhalen
Op de achtergrond is Ajax nog bezig met de nodige versterkingen. Van 't Schip gaf na afloop van de gewonnen uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-4) aan dat hij nog extra ervaring binnen zijn selectie wil. Bovendien lijkt de club deze week nog de 18-jarige spits Julian Rijkhoff van Borussia Dortmund terug te halen. Hij komt in eerste instantie in aanmerking voor Jong Ajax.