Nieuws

'Komst Torres intern besproken: Ten Hag heeft nog altijd voorkeur voor Ajacied'

'Komst Torres intern besproken: Ten Hag heeft nog altijd voorkeur voor Ajacied'

27-05-2022 15:57 Laatste update: 16:46

Manchester United heeft met Erik ten Hag overleg gehad over de eventuele komst van Pau Torres naar Old Trafford. De Engelse grootmacht wil in de zomerse transferperiode hoe dan ook de defensie versterken. Daarvoor geldt de Spanjaard als een optie.

The Manchester Evening News stelt over bronnen te beschikken die bevestigen dat de eerste gesprekken over de Villarreal-verdediger tussen het United-bestuur en Ten Hag reeds hebben plaatsgevonden. Vorige zomer gold hij als back-up indien de komst van Raphaël Varane niet mogelijk zou blijken. Nadat de Real Madrid-mandekker gehaald werd, was Torres niet meer nodig.

The Red Devils moeten een fiks bedrag ophoesten willen zij zich weten te verzekeren van de Spaans international. Het contract van hem loopt nog tot medio 2024 bij de nummer zeven van La Liga. Daarin is een gelimiteerde transfersom van zestig miljoen euro opgenomen.

Toch zou Ten Hag nog altijd opteren voor de komst van Jurriën Timber. De twee werkten eerder met succes samen bij Ajax. De Nederlandse manager zou zich tijdens de zogeheten 'wervingsgesprekken' sterk hebben gemaakt voor de komst van de talentvolle verdediger.

De komst van een centrumverdediger naar de gevallen Engelse grootmacht lijkt zo goed als zeker. Daarnaast mogen drie verdedigers vertrekken, weet MUN. Eric Bailly, Axel Tuanzebe en Phil Jones mogen alledrie bij een goed bod vertrekken.