Nieuws

Van Gaal verklaart: Interessante spelers die ik graag aan het werk wil zien

Van Gaal verklaart: "Interessante spelers die ik graag aan het werk wil zien"

27-05-2022 12:55

Louis van Gaal ziet er naar uit om Jerdy Schouten, Bruno Martins Indi en Vincent Janssen van dichtbij aan het werk te zien. Het selecteren van de drie past in het WK-plan van de bondscoach, die vrijdagmiddag met zijn selectie op de proppen kwam.

Van Gaal weet dat er niet veel voorbereiding is in aanloop naar het WK. 'Dus moeten we de beschikbare tijd maximaal benutten. Alleen deze periode en in september hebben we nog de kans nieuwe spelers aan het werk te zien. Daarom kies ik nu voor Bruno Martins Indi, Jerdy Schouten en Vincent Janssen', aldus de bondscoach.

Van Gaal vervolgt: 'Dat zijn interessante spelers die ik graag van dichtbij wil meemaken tijdens een trainingskamp, hoewel ik sommigen natuurlijk al ken. Ik wil wel benadrukken dat iedereen bij ons in beeld blijft. Ook de spelers die nu geen uitnodiging hebben gekregen.'

Dat de keuze op Janssen is gevallen, is opmerkelijk te noemen. De 27-jarige spits, die momenteel schittert bij het Mexicaanse Monterrey, was volledig uit beeld verdwenen maar is nu terug. Zijn laatste interland dateert alweer uit 2017. Martins Indi speelde dit seizoen voor AZ, en speelde net als Janssen in 2017 zijn laatste interland. Schouten maakt na drie jaar bij Bologna voor de eerste keer zijn opwachting in Oranje.