Van Ginkel krijgt veeg uit de pan: 'Kan echt niet, hij was grote schuldige'

Van Ginkel krijgt veeg uit de pan: 'Kan echt niet, hij was grote schuldige'

24 oktober - 12:40 Laatste update: 13:38
Eredivisie 2 Reacties

Marco van Ginkel kan momenteel geen potten breken bij PSV, zo oordelen Hans Kraay jr., Arnold Bruggink en Aad de Mos. De middenvelder wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de winnende treffer van AS Monaco in de Europa League (1-2).

Van Ginkel verloor in de slotfase een duel van Kevin Volland, waarna Sofiane Diop de aanval van de Monegasken kon afronden. "Ik heb daar niet zoveel mensen over gehoord, maar ik vind Van Ginkel de grote schuldige", vertelt Kraay bij ESPN. "Hij trekt zijn been terug. Dat kan echt niet, dit is een levensbepalende tackle. Dit bepaalt of je boven Monaco in de stand staat." Hij vraagt zich af of Van Ginkel wel topfit is. "Het lijkt alsof hij af en toe last heeft van zijn knie."

Bruggink oordeelt dat de PSV-aanvoerder moeite heeft met het hoge tempo. "Je ziet dat hij problemen krijgt in de wedstrijden waarin het tempo omhoog gaat en hij sneller moet handelen." Daar sluit De Mos zich bij aan. "Ik had hem geen aanvoerder gemaakt", stelt de voormalig trainer. "Ik denk dat Schmidt hem niet zo goed kende, maar op basis van zijn reputatie en het verleden die keuze gemaakt heeft."

De Mos vindt dat Van Ginkel flink aan kwaliteit heeft ingeboet. "Hij was natuurlijk veel beter dan hij nu is. In wedstrijden waar het er om ging heeft hij het niet laten zien. Ik denk dat Pröpper op dit moment een betere keuze zou zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie