Reactie

FC Utrecht stunt: 'Goed dat wij hebben laten zien dat Ajax niet onverslaanbaar is'

FC Utrecht stunt: 'Goed dat wij hebben laten zien dat Ajax niet onverslaanbaar is'

04-10-2021 08:13 Laatste update: 08:22

Ajax had al tien maanden niet meer verloren in de Eredivisie en had zijn laatste zeven officiële wedstrijden gewonnen met een doelsaldo van 31-1, maar liet zich zondag thuis verrassen door FC Utrecht. De gasten waren vastbesloten om Ajax het vuur aan de schenen te leggen en kregen al snel in de gaten dat er iets te halen viel.

Na de zegereeks van Ajax werd er links en rechts gesuggereerd dat de Amsterdammers de Eredivisie ontgroeid zijn. Willem van Hanegem stelde vast dat dit 'gezanik' voorlopig naar de achtergrond verdwijnt en ook matchwinner Django Warmerdam vindt dat FC Utrecht een signaal heeft afgegeven. "Het is goed dat wij hebben laten zien dat ze niet onverslaanbaar zijn", aldus de linksback, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Het begint allemaal met passie en strijd, én in de wedstrijd blijven."

Warmerdam beleefde een onvergetelijke voetbalmiddag. Uitgerekend tegen de club waar hij groot is geworden, maakte hij zijn allereerste treffer namens FC Utrecht. "Vorig jaar heb ik niet gescoord, maar ik ben natuurlijk wel een aanvallende back. Vorig jaar vond ik mijn rendement te laag en daar wil ik dit jaar aan werken. Maarten Paes (de doelman van FC Utrecht, red.) zei ook tegen me dat ik wat vaker moet schieten. Misschien moet ik maar vaker naar hem luisteren."