Nieuws

Steijn beleeft 'wrang randje' aan jongensboek na lijfsbehoud: 'Het vreet aan je'

Steijn beleeft 'wrang randje' aan jongensboek na lijfsbehoud: 'Het vreet aan je'

16-05-2022 09:17 Laatste update: 11:20
2

Maurice Steijn heeft een bewogen maand achter de rug. De 48-jarige oefenmeester nam het roer vier wedstrijden voor het einde van het seizoen over bij Sparta Rotterdam, dat hard op weg was naar degradatie. De trainer haalde in die vier finales echter tien punten en speelt volgend seizoen 'gewoon' in de Eredivisie. Een droom die uitkomt, maar die droom werd wel verstoord door bedreigingen aan het adres van Steijn en zijn gezin.

Het feest barstte los op Het Kasteel na de 1-3 overwinning op bezoek bij concurrent Heracles Almelo. Voor Steijn is het een gelukkig einde na een hectische periode. "De afgelopen weken waren zó’n achtbaan", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. "De bedreigingen aan het adres van mijn gezin en mij, die vreselijke ziekte die is vastgesteld bij Ralf Seuntjens; dat maakt het allemaal zo dubbel. Ja, ik ben blij. Hartstikke blij zelfs. Alleen: het echte genieten moet nog beginnen."

Henk Fraser vertrok onverwachts eerder bij De Kasteelheren, waardoor degradatie onvermijdelijk leek. Steijn zou pas het volgende seizoen het stokje overnemen, maar besloot niet terug te deinzen en begon direct aan de klus. "Een prachtig jongensboek hebben we met elkaar geschreven", stelt de Hagenaar. "Dit elftal heeft namelijk een seizoen lang karakter getoond, ook onder Henk Fraser was dat al het geval. Dat die spirit nu geleid heeft tot rechtstreekse handhaving, is een even verdiende als fraaie beloning", verzekert Steijn.

Ondanks het jongensboek heeft Steijn het zwaar gehad. Vooral de bedreigingen aan hem en zijn gezin waren veeleisend om mee om te gaan. "Het is heel heftig", zucht de trainer. "Mijn vrouw en dochter moesten op de tribune beveiligd worden tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - NAC, thuis is er sprake van opperste paraatheid en ook in het spelershotel met Sparta was ik met allerlei beveiligingskwesties bezig. Dat vreet energie, kan ik je verzekeren. Het geeft deze handhaving voor mij persoonlijk een wrang randje", besluit Steijn.