Breaking news

Heracles bevestigt nieuws: Manchester City-assistent nieuwe hoofdtrainer

Heracles bevestigt nieuws: Manchester City-assistent nieuwe hoofdtrainer

06-05-2022 16:01 Laatste update: 16:07
1

Heracles Almelo heeft bekendgemaakt wie de opvolger wordt van afzwaaiend coach Frank Wormuth. De nieuwe trainer is Carlos Vicens, tegenwoordig nog werkzaam als assistent van manager Pep Guardiola bij Manchester City.

Het bericht dat de Spaanse oefenmeester de nieuwe trainer van Heracles zou worden, hing al enige tijd in de lucht. "We zijn blij dat we Carlos kunnen presenteren als nieuwe hoofdtrainer. Met Carlos halen we een trainer binnen die staat voor aanvallend en verzorgd voetbal vanuit een duidelijke organisatie", reageert technisch directeur Tim Gillissen via de officiële kanalen op de aanstelling van Vicens.

Sinds 2017 is de 39-jarige Spanjaard actief voor The Citizens. Tijdens de vier jaar dat hij werkzaam was in de Academy kroonde hij zich onder meer kampioen met Manchester City O18. Sinds de zomer van 2021 maakt de voormalig voetballer uit de jeugdopleiding van Real Mallorca onderdeel uit van de staf van Guardiola. 

Het besluit ging volgens Gillissen niet over één nacht ijs. "In de vele gesprekken hebben we Carlos leren kennen als een bevlogen en ambitieuze trainer. We hebben zijn ideeën over speelwijze, teamontwikkeling, intensiteit en het ontwikkelen van individuele spelers getoetst aan onze visie en dit sluit goed op elkaar aan." Met de komst van Vicens hoopt Heracles uit te groeien tot een stabiele subtopper, zo valt te lezen in het bericht. 

Pas nadat het seizoen in zowel Nederland als Engeland ten einde is wordt Vicens aan de pers gepresenteerd.