Nieuws

'Malacia vertoont gelijkenissen met Drenthe: Hij is zó ontzettend scherp'

'Malacia vertoont gelijkenissen met Drenthe: Hij is zó ontzettend scherp'

01-05-2022 23:49 Laatste update: 02-05-2022 07:14

Tyrell Malacia behoort al het gehele seizoen tot één van de grote uitblinkers bij Feyenoord. De gasten aan tafel bij Studio Voetbal zijn eveneens onder de indruk van zijn verdedigende kwaliteiten en roemen de jongeling om zijn voorkomen. Van der Vaart vergelijkt de jonge verdediger met zijn voormalig ploeggenoot Royston Drenthe.

Vooral tijdens de midweekse 3-2 overwinning op Olympique Marseille maakte Malacia een ijzersterke indruk. "Dat is gewoon een pitbull, daar speel je gewoon echt niet graag tegen", reageert Ibrahim Afellay bij de NPO-talkshow. "Je krijgt zoveel sympathie voor die jongen. Hij is altijd vrolijk en positief", zegt de voormalig middenvelder. "Hij heeft echt een vrolijk koppie", vult Van der Vaart aan. Waarop Afellay vervolgens weer reageert: "Je wil hem gewoon knuffelen!"

Van der Vaart in onder de indruk geraakt van de Feyenoorder. "Hij is zo scherp. Dat is ongelofelijk. Ik kan me niet herinneren dat we een linksback in Nederland hebben gehad die zo scherp is." Even later komt hij terug op die uitspraak. "Royston Drenthe had dat ook. Die wilde geen linksback spelen bij Real Madrid. Hij had precies hetzelfde, dat felle: dat is gewoon heel irritant om tegen te spelen als buitenspeler."

Vervolgens komt de onvermijdelijke vraag op tafel: moet bondscoach Van Gaal Malacia verkiezen boven AZ-aanvoerder Owen Wijndal? "Het is een hele andere keuze", stelt Van der Vaart. "Voor mijn gevoel ligt Malacia voor. Waarom? Tegen Marseille had hij op het laatste moment een tackle. Daar dacht ik van: wow. Daarmee bewees hij zich voor mij."