Nieuws

'Ajax kan in navolging van Feyenoord boete van de UEFA verwachten'

'Ajax kan in navolging van Feyenoord boete van de UEFA verwachten'

20-10-2021 09:27

Na alle euforie van dinsdagavond krijgt de masterclass van Ajax op Borussia Dortmund naar alle waarschijnlijkheid een staartje. De Amsterdamse club kan een boete van de UEFA verwachten.

Voor aanvang van het duel werden in zowel de thuisvakken als het uitvak fakkels aangestoken en vuurwerk afgestoken. De Telegraaf meldt dat onder het spandoek met de beeltenis van Rinus Michels - waar de woorden 'Voetbal is Oorlog' op te lezen waren - een gevaarlijke brandsituatie ontstond. Door de daarbij horende rookontwikkeling werd de wedstrijd de eerste twintig minuten in een 'schijnbare' dichte mist gespeeld, wat Ajax een bon kan opleveren.

Dinsdagmiddag maakte de UEFA al bekend dat Feyenoord een boete van ruim vijftigduizend euro krijgt voor het afsteken van vuurwerk en veroorzaken van onrust tijdens de Conference League-wedstrijd tegen Slavia Praag. Dat was voor Feyenoord de vierde boete in het nog prille Europese seizoen. Mocht Ajax de boete daadwerkelijk ontvangen, zal dat de eerste van deze Europese jaargang zijn.