Nieuws

Ajax-tactiek werpt vruchten af: 'In staat de wereldtop te overklassen'

Ajax-tactiek werpt vruchten af: 'In staat de wereldtop te overklassen'

20-10-2021 09:16

Hedwiges Maduro is lyrisch over het tactisch spel dat Ajax op de mat heeft gelegd tegen Borussia Dortmund. De analist denkt dat de ploeg van Erik ten Hag topclubs van formaat kan overklassen in de Champions League.

De voormalig Ajacied zag dat de Duitse opponent met een plan naar Amsterdam kwam, maar dat de tactiek van trainer Marco Rose niet werkte. "Dat vind ik het mooie van Ajax. Tegenstanders komen met een plan: ze zetten Ajax onder druk of niet. Maar, Ajax kan er met deze spelers altijd onderuit spelen. Ajax heeft altijd een oplossing", stelt Maduro in het programma VoetbalPraat van ESPN.

Volgens de achttienvoudig international is Daley Blind het brein achter de prestaties van de Amsterdammers. "Hoe een tegenstander speelt herkent Ajax heel snel, met Blind voorop en Ten Hag sturend langs de lijn. Het is echt goed om te zien dat een Nederlandse topploeg in staat is om andere subtoppers of zelfs wereldploegen op tactisch vlak te overklassen", is hij lovend.

Maduro besluit met een eind te maken aan de discussie over wie de nummer tien-positie moet invullen. Volgens de 36-jarige analist heeft Steven Berghuis zijn strepen verdiend. "Je bent zo goed als je laatste wedstrijd", zegt hij clichématig. "Berghuis is nu gewoon beter dan Davy Klaassen."