Nieuws

Sparta bevestigt komst Steijn: 'Bereid alles er aan te doen voor lijfsbehoud'

Sparta bevestigt komst Steijn: 'Bereid alles er aan te doen voor lijfsbehoud'

25-04-2022 18:50 Laatste update: 18:52

Maurice Steijn volgt Henk Fraser per direct op bij Sparta Rotterdam. De 48-jarige trainer neemt het stokje over van Fraser, die naar FC Utrecht vertrekt, zo laat de Rotterdamse club weten. 

Fraser zou aanvankelijk pas na het seizoen vertrekken, maar het non-actief zetten van zijn rechterhand Aleksander Rankovic was de maat vol voor Fraser en vertrok hij direct. Steijn heeft nog vier wedstrijden de tijd om Sparta, dat laatse staat, in de Eredivisie te houden. 

"Na de mededeling van Henk Fraser dat hij vertrekt hebben we uiteraard ook contact gehad met Maurice Steijn", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp. "Uit die gesprekken, die wij zondagavond en vandaag hebben gehad, bleek dat hij de verantwoordelijkheid wil nemen en bereid is om er met de spelers en staf er alles aan te doen om Sparta in de Eredivisie te houden. Als club zijn we blij dat hij bereid is om niet per 1 juli te starten, maar ons nu al wil helpen."

Steijn was eerder al actief als trainer bij ADO Den Haag en VVV Venlo. In 2021 vertrok de trainer bij NAC Breda, nadat hij net naast promotie greep. Sparta degradeerde voor het laatst in 2018 en heeft geluk dat de verschillen onderin klein zijn. De achterstand op nummer vijftien RKC, dat momenteel veilig is, bedraagt drie punten.