Nieuws

Sylla de gebeten hond na PSV-winst: 'Niet de bedoeling, ga hier van leren'

Sylla de gebeten hond na PSV-winst: 'Niet de bedoeling, ga hier van leren'

23-04-2022 23:27

Sekou Sylla was zaterdagavond de schlemiel in het duel tussen SC Cambuur en PSV. De Leeuwarders kwamen goed voor de dag, maar onder meer door een rode kaart van Sylla moest de thuisploeg buigen. De 23-jarige verdediger voelt zich schuldig over zijn fout. 

Sylla staat ESPN te woord na het verloren duel. "Het is een pijnlijke avond voor mij, totaal niet de intentie om die overtreding te maken bij de tweede gele kaart", erkent de verdediger. "Ik ga hier van leren." Na de rode kaart van Sylla kantelde de wedstrijd meer en meer, al leek een slotoffensief van Cambuur niet uitgesloten. 

Mede-verdediger Erik Schouten baalt ook flink van de nipte nederlaag. "We kregen net voor rust een klotegoal tegen. Na zestig, zeventig minuten een rode kaart, dan wordt het helemaal lastig. Maar daarna had ik het gevoel dat wij met elf man speelden en zij met tien", geeft de verdediger toe. 

Schouten wil Sylla niet publiekelijk aan de schandpaal nagelen. "Achteraf is het makkelijk praten. We zeiden in de rust nog: denk erom. Bij PSV trek je geen gele kaarten bij één-tweetjes, en nu wel. Dat vind ik erg makkelijk, maar goed. Ik moet het nog terugkijken", besluit Schouten.