Wedstrijdverslag

PSV wint van strijdvaardig Cambuur en zet achterstand op Ajax weer op vier punten

PSV wint van strijdvaardig Cambuur en zet achterstand op Ajax weer op vier punten

23-04-2022 22:51

PSV heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in het uitduel met Cambuur Leeuwarden. De Eindhovenaren kwamen vroeg op voorsprong, maar hadden de hele wedstrijd het overwicht en wisten de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. Het werd 1-2 in Friesland. 

PSV zag hoe Ajax eerder op zaterdag met de hakken over de sloot won bij NEC Nijmegen. De ploeg uit de lichtstad wist op voorhand dat er hoe dan ook gewonnen moest worden om de Amsterdammers enigszins bij te kunnen benen. De openingsfase was in dat opzicht dan ook een ware nachtmerrie voor PSV. Cambuur kwam goed uit de startblokken en kwam in de tweede minuut op voorsprong door een slimme hakbal van Patrick Joosten.

De bezoekers moesten de rug rechten en waren na de tegentreffer de sterkere ploeg, maar Cambuur kwam ook goed voor de dag. Cambuur leek de rust met een voorsprong te halen, maar Eran Zahavi kreeg vlak voor het fluitsignaal de bal voor zijn voeten en twijfelde niet. PSV pakte daarmee de verdiende gelijkmaker en ging met een iets beter gevoel aan de thee.

In het tweede bedrijf ging het spelbeeld op dezelfde wijze verder, met een aanvallend PSV en een verdedigend Cambuur. Bruma kreeg meerdere kansen om de wedstrijd eerder op slot te gooien, maar de aanvaller was niet in goede doen. De thuisploeg hielp PSV een handje door met een man minder op het veld te komen staan. Sekou Sylla mocht na zijn tweede gele kaart vroegtijdig vertrekken.

Na ruim een uur spelen zette Mario Götze de bezoekers op voorsprong na een kopbal bij de tweede paal. De Eindhovenaren wisten de score niet verder uit te breiden, waardoor het spannend bleef, maar de drie punten gingen uiteindelijk mee naar de lichtstad. 

Door de overwinning is de achterstand op Ajax weer teruggedraaid naar vier punten. Ajax en PSV spelen nog vier wedstrijden om te bepalen wie er met de landstitel vandoor gaat, nadat laatstgenoemde de KNVB Beker uit de handen van de Amsterdammers wist te houden. Cambuur blijft op de twaalfde plaats in de Eredivisie steken, maar is in ieder geval veilig.